Chefkok Arjan Buwalda over Chevide: “Consistentie en gemak” .

Chefkok

ARJAN BUWALDA– CHEF CLUB NAUTIQUE ZANDVOORT

“We hebben de producten geproefd zoals ze binnenkwamen. We hebben ze in de vacuüm verpakking au-bain-marie opgewarmd. De kwaliteit was prima. De producten waren niet al te sterk van smaak, waar onze voorkeur het meest naar uit gaat. Zo kunnen we zelf lak, groenten, wat extra kruiden of saus naar keuze toevoegen. Maar ook zonder dat, waren de producten al lekker.

De Poussin Piri Piri was erg goed. Persoonlijk mag het nog iets meer pit hebben, maar dat kunnen we dus zelf nog toevoegen. Het was erg goed voorgegaard. Niet dat het meteen van het bot valt, maar nog steeds met een perfecte bite. Precies zoals een Poussin moet zijn”.

“De producten zijn gewoon goed en je kunt er zelf nog aan sleutelen zodat het je het nog je eigen draai kunt meegeven.”

“Het vlees van de Iberico procureur was goed zacht. Prima om Pulled Pork mee te maken, maar je kunt er ook meerdere kanten mee op. Een mooi stuk kwaliteitsvlees.

De lamscurry was erg goed en lekker romig. Een goede garing met weinig vet. De sausdikte was precies op niveau. Toch geeft het nog steeds ruimte om er een eigen twist aan te geven. Als basis is het dus goed inzetbaar. Zelfs met het buffet is het goed au-bain-marie op te warmen.

Smaak en sappigheid zijn de grootste behoeften van mijn klanten. Mijn klanten willen goed gegaarde producten van een goede kwaliteit. Daar voldoen deze producten zeker aan. Daarnaast levert het ook tijd, consistentie en kwaliteit op, wat weer zorgt voor vertrouwen bij de gasten en rust in de keuken. Het is gemakkelijk in gebruik. Met een juiste bereidingsinstructie zal zelfs een amateur-chef het gerecht kunnen klaarmaken. Door de lange houdbaarheid kun je het product gebruiken wanneer je het nodig hebt. Dit bespaart ook weer.

Ik kan me niet indenken dat iemand dit niet zou willen. De producten zijn gewoon goed en je kunt er zelf nog aan sleutelen zodat het je het nog je eigen draai kunt meegeven”.